Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Fórum: Technikai információk vendégeink számára

Ez az oldal egyfajta használati utasítás a fórumot látogató vendégeink számára.

Regisztráció

Az első lépés a regisztráció. A regisztrációhoz mindössze két adat szükséges: a választott név (nick) és egy működő e-mail cím. Nem regisztrálható olyan név, amely már létezik, és egy e-mail címhez csak egy név tartozhat.

A fórum szoftvere a megadott adatok alapján létrehozza a kért nicket és e-mailben elküldi a jelszót.

Az új vendégeknek jogot adunk hozzászólások írására és új témák nyitására.

Be- és kijelentkezés

A nick és a jelszó birtokában bejelentkezhet a fórumra. A bejelentkezés után nyílik lehetősége hozzászólások írására és új témák nyitására. Egy óra passzivitás után automatikusan kijelentkezik.

Fontos! A bejelentkezés csak akkor működik, ha a böngészőjében engedélyezi a cookie-k tárolását.

Hozzászólások

Mivel a fórum fő témája a matematika, fizika és a számítástechnika, szükségesnek tartottuk lehetővé tenni matematikai képletek és ábrák csatolását. A képletek szerkesztésére a TeX nyelvet választottuk, amelynek egy rendkívül leegyszerűsített változatát implementáltuk. Ezáltal vendégeink a hozzászólások szövegében közvetlenül is elhelyezheytnek képleteket.

A képletek szerkesztése miatt a hozzászólások írása két menetben történik. Először beírjuk a szöveget, amit a fórum szoftvere feldolgoz és megmutat. Ezután eldönthetjük, hogy a megszerkesztett megoldás megfelel-e az elvárásainknak, vagy pedig javítani akarunk rajta.

A képletek szerkesztéséről bővebben a TeX minitanfolyamban adunk tájékoztatót.

Vendégeink minden egyes hozzászóláshoz feltölthetnek egy ábrát is. A megengedett formátumok: GIF, JPG, PNG, TIFF és BMP.

Mind a hozzászólás, mind a feltöltött ábra mérete korlátozott. A legtöbb esetben a hozzászólás hossza legfeljebb 5120 karakter, a feltöltött kép mérete legfeljebb 50 kilobájt lehet. Egyes, fontos vendégek esetében ez a korlát nagyobb is lehet.