Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Fórum: Játékszabályok

Alapelvek

A cél. A fórum célja, hogy lehetőséget biztosítson bárki, de elsősorban középiskolások számára, hogy egymással virtuálisan találkozzanak, és a matematika, fizika, számítástechnika tananyaghoz, versenyekhez kapcsolódó, esetleg más témákról társalogjanak. Terveink között szerepel online szakkörök és versenyek beindítása is, amelyekbe bárki bekapcsolódhat.

A fórum moderált. Ez azt jelenti, a beírt hozzászólások minden esetben azonnal, bárki által olvashatóan megjelennek, de a méltatlan hozzászólásokat a moderátorok utólag törölhetik. A fórum védelme érdekében a moderátorok megvonhatják a vendégek jogait.

A szabályok változhatnak. A KöMaL fórum még csak most indul, nehéz lenne azonnal pontos szabályokat lefektetni. Ezért fenntartjuk a jogot, hogy a szabályokat - akár visszamenőleg is - megváltoztassuk.

A hozzászólások felhasználása. A hozzászóló vendég hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben a szerkesztőség a hozzászólások szövegét felhasználja, nyomtatott vagy elektronikus formában kiadja.

Névválasztás

Minden vendég választhat magának egy nevet, amellyel a fórumon szerepel. Javasoljuk, hogy mindenki a teljes nevét használja, de természetesen megengedett a különböző művészi álnevek használata is.

Nem választható olyan név, amely a jó ízlésbe ütközik, mások számára sértő, könnyen összetéveszthető más nevekkel, vagy más módon félrevezető.

Egy vendég több nevet is használhat, és használhat több vendég közös nevet.

A hozzászólások tartalma

Szeretnénk, ha a fórumon kellemes társalgás folyna. Ezért kérünk mindenkit, hogy őrizkedjen a parttalan, személyeskedő vitáktól, és minden olyan vélemény megfogalmazásától, amely mások számára sértő.

Szigorúan tilos a KöMaL pontverseny és más levelező jellegű versenyek (Schweitzer, Ortvay stb.) aktuális feladatainak megvitatása a beküldési határidőig.

Amennyiben úgy érzi, hogy egy hozzászólás méltatlan, vagy egy moderátori beavatkozás nem volt jogos, és szeretné erre felhívni a moderátorok figyelmét, küldjön e-mailt a moderator@komal.hu címre.

Moderálás

A moderátorok lépéseiről a moderátori közlemények című témában értesítjük vendégeinket.

A moderátorok lehetséges lépései:

  • Vendég adatainak módosítása. Kérésre az adatokat (pl. jelszó, e-mail cím) módosítjuk.

  • Hozzászólás törlése. Ezt indoklás nélkül megtehetik.

  • Letiltás. A vendégek jogait megvonhatjuk bizonyos időtartamra vagy akár véglegesen.

  • Téma törlése. A nem ide való témákat töröljük.

  • Témák összevonása. Ha két téma tartalma lényegében ugyanaz, a két témát egyesíthetjük.

  • Vendég törlése. Nagyon súlyos esetekben egy vendéget az összes hozzászólásával együtt törölhetünk.