Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Emelt szintű érettségi matematikából – 24 válogatott gyakorló feladatsor megoldással

Ez a kiadvány az előző folytatása, terjedelme 224 oldal.

A kétszintű érettségi rendszere 2005-től lépett életbe. A KöMaL 2004 szeptemberétől a folyamatosan megjelenő emelt szintű matematika érettségire gyakorló feladatsoraival segít a felkészülésben. Jelen kötetünk folytatása a korábban megjelent feladatgyűjteménynek: 24 olyan feladatsorból áll, amelyek 2007 és 2017 között jelentek meg a KöMaL-ban. A feladatsorok összeállítói gyakorló tanárok, szakértők, vezető tanárok, tankönyvszerzők:

Czinki József (Budapest, Árpád Gimn.): XVIII., XX.;
Gedeon Veronika (Budapest, Árpád Gimn.): VI., XV.;
Gerőcs László (Budapest, ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóisk.): II., III., V., IX., XI.;
Koncz Levente (Budapest, Árpád Gimn.): I., X., XIII., XXI., XXIII.;
Számadó László (Budapest, Árpád Gimn.): IV., VII., VIII., XII., XIV., XVI., XVII., XIX., XXII., XXIV.

A feladatokhoz nem adunk minden részletre kiterjedő megoldást, csak megoldásvázlatot, amely minden lényeges lépést tartalmaz. A vizsgára való készülés során érdemes egy-egy korábbi hivatalos emelt szintű érettségi feladatsor javítókulcsát tanulmányozni. Gyakorlás közben előfordulhat, hogy egy-egy feladat nehezebbnek bizonyul, mint egy igazi érettségi feladat. Ilyen esetben a megoldás elolvasásával gyarapítható matematikai tudásunk. Aki kedvet kap további érdekes és nehezebb feladatokhoz, annak javasoljuk a KöMaL pontversenyeit (www.komal.hu) vagy archívumát (http://db.komal.hu/KomalHU/).

A tárgymutatóban minden feladatot besoroltunk valamilyen témakörbe, hogy könnyebben lehessen gyakorolni, válogatni egy-egy adott téma feladatait. Kívánjuk a könyvünket használó diákoknak, hogy összeállításunk segítségével legyen eredményes az érettségire felkészülésük.

Megrendelhető Interneten. Ára 2400 Ft  + postaköltség, 20 példány feletti megrendelés esetén a kedvezményes ár 2200 Ft + postaköltség.

Még rendelhető az Emelt szintű matematika érettségi (2004. szept.– 2007. máj.) című kiadvány is 1650 Ft + postaköltség áron. A két emelt szintű kiadvány együtt 3800 Ft + postaköltség.

KöMaL-lal együtt rendelve is csak az emelt szintű kiadvány(ok) postaköltségét számítjuk fel.